fbpx

Vanliga frågor

Behöver jag körkort?

-Nej, klassningen beror på hur fort du kör. Om du kör i 5-6 kilometer i timmen räknas du som gångare, kör du fortare räknas du som cyklist och ska följa de regler som gäller för den hastigheten. Du kan med andra ord framföra fordonet på en trottoar om du håller dig till gånghastighet, överstiger du den ska du hålla dig till höger i vägbanan eller använda cykelbana. Elegant elscooter har en maxhastighet på ca 15 kilometer i timmen beroende på modell.

Behöver jag trafikförsäkra scootern?

-Nej, hemförsäkringen gäller för eventuella skador som uppstår vid körning i trafik eller ex.vis stöld. Det enda du behöver göra är att uppge serienumret för ditt försäkringsbolag så att den finns med i din försäkring.

Hur laddar jag scootern?

-I ett vanligt eluttag! Bor du i hyreshus eller bostadsrätt finns möjligheten om du pratar med din hyresvärd eller förening. Elegant elscooter levereras alltid med en smartladdare som känner av att batteriet är laddat och underhållsladdar de när det behövs,  vilket innebär att du kan låta laddaren sitta i även efter att batteriet är fulladdat. Detta är viktigt under vintertid om scootern står stilla under längre tid eftersom att ett helt urladdat batteri tar skada och kan orsaka att det behöver bytas ut.

Hur länge räcker batterierna?

-Drifttiden påverkas av temperaturen, däcktrycket och det underlag du kör på. Är det mycket backar och kallt ute minskar körsträckan, om du ha att ett lågt däcktryck går scootern trögare och ta mer av batterikraften. Varje scooter har en display som visar hur mycket kraft som finns kvar, håll ett öga på den när du är ute och kör för att vara säker på att du tar dig hem.

Vilken totalvikt klarar scootern?

-Det beror på vilken scooter du köper, men ju mindre scootern är desto mindre lastvikt klarar den. En Teresa klarar 100kg, Elegance 130kg och Arvid 180kg. Går scootern för tungt lastad kommer fjädringen att nå bottenläget och din färd blir stötig samt att motorn kan bli överbelastad.

Kan scootern stå ute i regn?

Ja, men vi rekommenderar att ha en presenning över för att skydda scooterns elektronik. Dessutom är det trevligare för dig att scootern är torr när det är dags att köra den.

Hur levereras scootern?

-Den levereras fulladdad och klar att användas direkt. Vi går igenom scooterns funktioner tillsammans med dig som köpare och ser till att du får den information du behöver. Det är viktigt att du känner dig trygg med att framföra ditt nya fordon.

Kostar frakten något?

-Inte inom Östergötland. Vi kan även leverera fritt till orter utanför Östergötland när vi har vägarna förbi, men då kan leveranstiden bli något längre. Bor du utanför Östergötland och önskar snabbare leverans skickas scootern istället med ett fraktbolag, vilket medför en fraktkostnad som varierar beroende på ort och modell av scooter.

Vad gör jag om något går sönder på scootern?

-Vi har reservdelar på lager i Motala, antingen kan du laga scootern själv om det är av enklare karaktär eller så kan du få hjälp hos någon av våra serviceverkstäder. Bor du i Östergötland hämtar vi upp scootern och lagar den på vår verkstad eller på plats hos dig.

Har du några frågor?

Image

Om Elegant elscooter

Elegant Elscooter AB erbjuder nya generationens elscootrar till Sverige under produktnamnet Elegant Elscooter. Läs mer..

Meny

Kontakt

Elegant-elscooter
Vintergatan 6, 591 37 Motala
info@elegant-elscooter.se
014-14 14 00